tirsdag, september 25, 2007

Update paa springbreak

Saa er Vibeke og jeg naaet til turens sidste opholdssted - Airlie Beach. Herfra skal vi i morgen ud paa en 3-dags sejltur rundt i oehavet Whitsunday.

Her er sindsygt flot. Vi ankom i morges kl. 10 efter en 12 timers bustur fra Hervey Bay og har tilbragt dagen paa stranden, eller det vil sige ved et pool omraade, der er lavet lige ved stranden. Paa billedet jeg fandt, kan I se det! Her er ca. 28 grader, saa vi kan godt holde varmen:-)

Ellers har vi siden sidst vaeret i Brisbane og Fraser Island. Brisbane var ikke en specielt stor oplevelse. Vi var faktisk ret skuffet over byen, der egentlig ikke havde andet og byde paa end et omraade, der hedder South Banks. Det er en slags park, der er lavet paa den anden side af Brisbanefloden (hvor floden ligesom deler byen i to dele). Der var der ret flot og en sejltur op ad floden var da ogsaa flot, men ellers var vi glade for at vi kun skulle vaere der halvanden dag.

Vi tog saa videre til Fraser Island - verdens stoerste sandoe - hvilket virkelig var et flot syn. Lange hvide sandstrande, helt klare soeer og hvaler i havet som udsigt. Det er dog et helvede at komme rundt paa oeen, da den kun bestaar af sand, saa man blev paent smadret af at blive kastet rundt i en 4WD bus.

Det var ogsaa paa Fraser, at vi fik vores foerste traumatiske oplevelse. Vibeke og jeg var lidt mormor og morfar og gik tidligt i seng paa foerstedagen paa Fraser. Men da vi kom op paa vores vaerelse blev vi moedt af et 10 cm firben. Lyder maaske ikke af meget, men den var klam syntes vi:-) Efter at have stirret paa den i 10 min (for den skulle jo ikke forsvinde ud af syne) ringede jeg til receptionen og fik en mand til at komme og tage den vaek. Da manden kom broed han i latter, da han saa den. Han havde forventet at skulle fange et halv meter lang firben, der aabenbart boede under vores lejlighed - mums - og kunne ikke ligefrem forstaa vores frygt. Da han ville fjerne den, loeb den lille bandit op i hjoernet, hvor vi ikke kunne faa fat i den, saa vi maatte sove der, selvom vi vidste et firben var i rummet med os... saa ulaekkert!! Men vi klarede os igennem natten med baade bukser og troeje paa, snoerret helt op, saa vi ikke kunne maerke, hvis firbenet skulle finde paa at kravle ned til os!! ... og jaja, grin I bare - kald mig bare en kylling - jeg ved det godt:-)

Som naevnt tidligere er jeg hjemme i Sydney paa loerdag, saa regner med der kommer billeder op soendag!

onsdag, september 19, 2007

Fem dage i Byron...

Saa faar i lige en lille update efter fem dage paa farten. Vi forlader Byron Bay i morgen og smutter videre til Brisbane.

Indtil videre har det vaeret en dejlig ferie. Desvaerre har det ikke vaeret muligt for os at surfe, da der bare ikke har vaeret boelger til det, men til gengaeld er dagene brugt paa stranden i dejligt solskin, gaature og en hvalcruise, hvor vi saa pukkelhvaler springe op ad vandet ca. 30 meter fra os, det var saa stort - har taget billeder, jeg nok skal ligge paa bloggen, naar jeg kommer tilbage til Sydney.

Ellers er jeg ved at laere kulturen som backpacker. Vi bor paa et hostel sammen med seks andre backpackere, og fire af dem har vi snakket en del med. Folk er bare super aabne og imoedekommende, naar de nu rejser alene, saa man moeder rigtig mange mennesker.

Kan forresten lige meddele, at det Danmark er mest kendt for i udlandet stadig er Aqua og Cartoons - hvor er det nederen:-)

Det overraskede mig meget, at der er saa mange der rejser alene i Australien, men paa vores vaerelse er vi de eneste, der rejser sammen. Det er et multikulturelt vaerelse vi bor i, da der er 2 fra Canada, en tysker, en irer og to amerikanere. Vi maa dog ogsaa erkende, at vi ikke helt opfoerer os som backpackere, men snarere flashpackers, da de andre staar og laver mad hver aften og sparer meget paa pengene. Det dur vi ikke til, saa vi spiser ude om aftenen, men bruger til gengaeld naesten ingen penge paa morgenmad og frokost.

Regner med at lave ny update paa bloggen fra Hervey Bay efter turen til Fraser Island paa soendag.

tirsdag, september 11, 2007

Så blev det endelig Springbreak... :-)

I morgen venter mig nu 14 dage op ad den australske østkyst sammen med Vibeke.
Hvis I ikke lige kan huske hvor det er jeg skal hen, så lad mig da endelig lige opfriske jeres hukommelse:

- 5 dage i Byron Bay, hvor vi skal surfe, bade, sole, spise og nok også lidt i byen:-)
- 2 dage i Brisbane, hvor vi skal opleve byen
- 2 dags guided tur til Fraser Island med overnatninger i Hervey Bay dagen før og efter
- 3 dags sejltur omkring Whitsunday Islands med overnatninger i Aerlie Bay før og efter

Vi skal flyve til Byron og flyve hjem fra Whitsundays, ellers skal vi med Greyhound busser rundt til de forskellige steder.

Regner med, at jeg nok skal give lyd undervejs - men billeder må I nok vente med til vi kommer hjem!

Imens jeg er væk, og I ikke kan more jer med at læse min blog, kan I blandt andet more jer ved at klikke på dette link:
http://www.youtube.com/watch?v=cieJZDO-31k . Var helt færdig da jeg så det!! Det er Justin Timberlake og en anden en, der laver fis med Jessica Simpson og Nick Lachey.. hihi:-)
Og også dette link: http://www.youtube.com/watch?v=DofI4CjFeaY, hvor Justin er klædt ud som Gingerbread man i Ellen showet - det må kaldes de fedeste dansetrin ever!!! :-)

fredag, september 07, 2007

Skolegang på Macuarie Uni!

Flere af jer har spurgt efter, hvordan det går med min skolegang hernede, da det jo ikke er det emne jeg berører mest på bloggen - sjovt nok:-) Så vil da lige fortælle lidt om uni-livet i Sydney.

Niveauet her er ikke særlig højt, faktisk er det som at starte på Ha.Kom igen. Alle de fag jeg har starter helt forfra, selvom jeg læser på Master niveau. For eksempel startede mit ene fag "Intercultural Communication" med at vi skulle definere ´kommunikation´... hmmm, det burde man vel vide på en overbygning??!! Mine fag er lidt en sludder for en sladder, egentlig ret interessant, men der går ofte kaffeklub i den.

Vi skal slet ikke læse så meget hernede. Faktisk har jeg næsten læst til alle forelæsninger hernede, hvilket jeg tror jeg formåede ca. 3 gange på CBS! Og vores eksamener er essays på 3000 ord (ca. 9 sider), der så skal præsenteres i et PowerPoint-show! Så som I nok kan fornemme, så er det ikke skolen der tager det meste af min tid. Vi er alle hernede lidt skuffet over niveauet, men vælger alle at se positivt på det, da det stadig er god engelsktræning og vi har også mere tid til at opleve og have det sjovt i stedet!

I denne weekend slapper vi af (der er tømmermændsstemning i lejligheden efter en tur i Kings Cross i går). Der er APEC-møde i Sydney (hvor Bush og alle de andre vigtige herrer deltager), så byen er næsten tom for mennesker... jeps, de har givet alle fri i centrum fredag for at få folk ud af byen, så de fine folk kan have deres møde i fred. Det er så vildt, at man næsten fjerner en halv mill. mennesker, fordi Bush kommer til Australien - så kan man da sige at man er VIP:-)
Så vi skal ikke lave det store, se lidt film og bare hygge og nok få skrevet på vores forskellige essays, så vi kan tage på springbreak med god samvittighed. Og sjovt jeg lige nævner Springbreak - det er nu om 8 dage, at jeg skal rejse op ad østkysten - godt jeg ikke glæder mig:-)

mandag, september 03, 2007

Byron Bay..

Er tilbage i Sydney efter 3 fantastiske dage i Byron Bay.

Byron Bay er en af de østligste byer i Australien, og ligger 800 km nord for Sydney. Det er en gammel hippie by, der mest af alt huser surfere og backpackere. Jeg syntes det var et super fedt sted, hvor gaderne og butikkerne lignede noget fra en western film (ja ja, knap og nap).

Vi var i alt en flok på 19, der tog afsted, hvoraf de 7 var nordmænd, 2 hollændere og resten danskere. Vi indlogerede os på et backpackersted, der lå midt i byen og 50 m fra stranden - det kunne jo ikke være bedre!

Dagene gik med surfing på den lækreste strand. Må dog erkende, at tre dage mere på et surfboard ikke har gjort mig til verdensmester endnu - faktisk har Vibeke og jeg (der jo skal derop igen om 14 dage på vores springbreak) besluttet os for at få instruktør på igen, da vores tålmodighed er lidt kort (hvad min jo ikke plejer at være), så vi endelig kan komme op og stå lidt fast på det bræt. Det meste af tiden bruger vi (her mener jeg Vibeke, Charlotte og jeg) på at ramme den rigtige bølge og forgæves prøve at komme op - og kommer vi endelig op, ja så når vi lige at juble højlydt, før vi falder af igen:-) I kan her se lidt af stranden, nogle af danskerne, og hvor "cool" jeg er som surfer!







Aftenerne... ja, de endte selvfølgelig i druk:-) Vi tog alle ud og spise på restaurant, hvorefter vi tog tilbage til hostel og drak og hyggede os indtil sprutten var væk og tog så videre i byen. Den megen druk betød, at Vibeke og jeg valgte surfboardet lidt fra søndag og gik os en tur langs kysten, hvor der var en walking track til det østligste punkt i Australien på et par kilometer. Det var bare så flot (selvom vi svedte som sindssyge) - prøv at se lidt billeder!




Alt i al var det en super super fed weekend, så vi var pænt ærgelige da jeg tog hjem, også fordi jeg skulle op i morges kl. 7 og i skole - her kan man snakke om antiklimaks!!! Men det hele hjælper, når nu jeg ved, at jeg skal derop igen om 14 dage:-)