søndag, november 25, 2007

Port Macquarie

Så er vores lille roadtrip i Australien ved at være slut, i morgen vender vi hjem mod Sydney.
Vi har, efter en dag i Blue Mountains, boet i byen Port Macquarie de sidste fem dage. Til vores store glæde var lejligheden jeg havde booket til os super fed. 110 m2 med en kæmpe altan med havudsigt 5 min fra en lækker strand. Faktisk var den så stor, at der gik et døgn før vi fandt ud af, at der var to badeværelser:-)

Inden vi kom dertil kørte vi til vindistriktet Hunter Valley, hvor vi besøgte en lille vingård, der hedder Ernest Hill. Her fik vi af ejeren smagt på seks af deres egne vine, mens vi sad ude på hans lille terrasse med udsigt over vinmarkerne. De smagte fantsatisk godt, så vores lille familie kørte derfra med 12 flasker vin:-)

Dagene i Port Macqurie er gået med blandt andet besøg på en koalapark, hvor vi klappede koalaer og fodrede kænguruer. Vi har besøgt naturreservater med flotte udsigter, været på bådtur, hvor vi så delfiner og store ørne. Besøgt australiens eneste koalahospital, og selvfølgelig har vi ligget ved stranden og badet i kæmpe bølger.
De fleste aftener har vi spist hjemme på altanen, da den jo er fantastisk at sidde på i de varme aftener (her til aften har vi siddet i 24 grader kl. 22)!!

Familien tager hjem på onsdag, hvor jeg dagen efter tager til Byron Bay (igen), og mødes med Charlotte og Vibeke. Her skal vi være i fem dage, hvor vi højst sandsynligt får dagene til at gå med strandture, surfing, restaurantbesøg og ja, druk:-)

Her er lidt billeder fra de sidste par dage.









Her til sidst skal jeg høre, om nogen kan hjælpe min søster og hendes kæreste Casper med et lejlighedsproblem. Hvis I ikke ved det, så skal jeg være moster til maj, som jo er kæmpe stort:-) Derfor vil de gerne flytte til en større lejlighed, end den 50 m2 de bor i nu. De er lige blevet snydt for en lejlighed, de ellers skulle være flyttet ind i til januar, så de står nu på bar bund. Skal derfor høre, om der er nogen af jer, der kender nogen, der kender nogen, der har en leje eller andelslejlighed på min. 75 m2 i København, de kunne flytte ind i, i det nye år. De vil gerne bo i områderne Frederiksberg, Nørrebro, Vesterbro, Islands Brygge og Valby, og er klar til et betale op til 8.000 kr i husleje. Bare skriv til mig, hvis I ville kunne hjælpe!

søndag, november 18, 2007

Opdatering på familiebesøg

Lige inden vi i morgen tager på tur i den næste uge, og bloggen derfor vil stå stille, vil jeg lige vise et par billeder af, hvad vi har lavet de to sidste dage.

I går var vi en tur i Sydney Tower. Et højt tårn midt i byen på 304 m over gadeniveau, hvor man kan se ud over Sydney. Derefter gik vi over Harbour Bridge og satte os med den flotteste udsigt over byen. Aftenen blev sluttet af på den berømte ribs restaurant "Hurricane" i Bondi. Det lykkedes uden problemer far og Casper at spise den fulde rack, mens os tøser kæmpede med at komme igennem de halve.

I dag var vi på en guidet rundtur i Operahuset. Det var en stor oplevelse og hele familien var meget imponeret over bygningen, specielt den store koncertsal med plads til 2600 tilskuere. Vi spiste frokost i den gamle bydel "the Rocks", hvor vi også lige var på det lokale marked og få brugt lidt ekstra dollars:-)

Her kan I se billeder:



På billedet lige herover kan I se min lejlighed. Den ligger nede i højre hjørne, lige over den store kvadratiske bygning og til højre for bygningen med swimmingpool. I kan se en grøn tennisbane, og det er i den bygning jeg bor på første sal. Læg mærke til afstanden til vandet:-)





fredag, november 16, 2007

Familien i Sydney

Så er min familie ankommet til Sydney. De landede mandag aften k. 21, hvor jeg var ude og hente dem.

De sidste par dage har jeg hevet dem rundt i Sydney, for der er så mange ting, jeg gerne vil vise dem. Vi startede selvfølgelig med en tur til Darling Harbour og Operahuset. Det blev set med stor begejstring, og det er helt sikkert, at Operahuset er veldokumenteret på deres kameraer:-) De efterfølgende dage har vi gået langs kysten fra Coogee til Bondi, været i Zoologisk have (inkl. flot sejltur), hvor der er den flotteste udsigt over Sydney centrum, og Sarah endelig fik hilst på en koala. I dag syntes vi, at det var tid til en stranddag på Manly, en flot forstad der ligger 30 min væk med færge. Uh, det var lækkert! Vandet var 20,8 grader (målt af farmand), og vi nød at bade i de store bølger og slikke solskin på stranden.

Vejret har været helt perfekt alle dage. Temperaturerne ligger mellem 25-27 grader, og skyer ser vi kun on morgenen og sen eftermiddag.

I morgen skal vi på guided tur inde i operahuset og gå en tur over Harbour Bridge (og mon ikke der så lige bliver taget et par billeder mere af Operahuset??!!). Bagefter er planen at tage til Bondi og ligge lidt ved stranden, før vi skal på den berømte ribs-restaurant og spise 1 kg. full rack spareribs.

Mandag lejer vi bil og kører en dag til Blue Mountains. Efter overnatning der kører vi via Hunter Valley (et meget populært vindistrikt) til byen Port Macquarie. Den ligger ca. 4,5 times kørsel nord for Sydney helt ud til østkysten. Vi blir i byen de næste 4 dage, hvor vi blandt andet skal se naturreservater, på koala hospital og hygge os på stranden med fx surfing, badning og sejltur med delfiner. En uge efter er vi tilbage i Sydney, hvor familien skal afsted onsdag tilbage til det kolde nord - dog lige med en ekstra varmedag, da de lige tager en ekstra dag i Bangkok, hvor de mellemlander.

Her kan I se lidt billeder fra familiens første dage i Sydney.










Håber I ellers har det godt i snevejret derhjemme - vi tænker på jer:-)

torsdag, november 08, 2007

Sommerferie!!

Så har jeg fået sommerferie....det er da bare fantastisk! Det er nu ikke fordi jeg har været presset, har jo kun haft en PowerPoint-præsentation i denne uge, men det er nu alligevel dejligt at vide, at nu mangler jeg kun specialet - ja, ja kun og kun:-)

Sommerferien bliver fejret i morgen, hvor vi er inviteret til stor fødselsdag hos en af danskerne. Alle de kandidatstuderende har fået sommerferie på det tidspunkt, så det blir nok gang i den!! Søndag har Charlotte fødselsdag, så der skal vi nok ud igen. Men det blir nok ikke så vildt for mig, da familien ankommer mandag - og det glæder jeg mig helt vildt til!!

Har faktisk intet interessant at berette fra denne uge, da Sydney-vejret har været vildt lamt. Det har regnet og været dårligt vejr siden i søndags og kun 19 grader. Det skulle heldigvis ændre sig mandag, så vi igen kommer op på de 25-27 grader.

Lige her på falderebet fik jeg taget lidt billeder af skolen, så I lige kan få det med.



lørdag, november 03, 2007

Justin & Halloween

Selvom det er lørdag i dag er der søndagsstemning i lejligheden. Det skyldes, at torsdag og fredag har kørt på fuld hammer - det har været et par super dage!!

Torsdag var vi fire tøser afsted til Justin Koncert og kan kun sige: Oh, my god!! Har da aldrig set så fed dans og sceneshow - kunne da heller ikke lade være med at blive lidt forelsket i hr. Timberlake:-) Uha, nogle moves han havde og musikken blev bare så meget mere fed live. Så den aften var jo helt i skabet.

I går var alle os danskere blevet inviteret til Halloween fest hos en australier, der hedder Adam. Os fire tøser i lejligheden havde ventet længe på invitationen, da vi en dag på Paddys Market (et kæmpe marked med en masse fed ragelse) havde købt os parykker - spørg ikke hvorfor, men det var så sjovt og de var ret billige! Så da invitationen kom var det bare at finde ud af hvad vi skulle bruge parykkerne til. Og så kom vi frem til at vi skulle være stuepiger - på den billige måde:-) Vi holdt en lille før fest for ca. 10 af danskerne, her kan I se resultatet af folks udklædning:




Skulle jeg overveje at gå tilbage til det helt blonde igen???? :-)
Og til festen var der afstemning om bedste udklædning... og ja... selvfølgelig vandt vi!!!! The awesome foursome slog til igen:-)