fredag, oktober 26, 2007

Jul i Sydney

Havde ikke regnet med, at jeg skulle nå at komme i julestemning inden jeg kommer hjem til DK, men hernede pynter de allerede op nu!! Troede heller ikke at man kunne slå DK i jule-tam-tam alt for tidligt på sæsonen, men jo jo!! I de store malls hernede har de allerede pyntet op med kæmpe juletræer og guirlander. Her kan I se juletræet i Queen Victoria Building, der er et center i tre plan. Juletræet går igennem alle etager, som I kan se og på nederste etage ser man bare stammen.



Af andet kan jeg fortælle, at jeg nu har afleveret alle de store opgaver på skolen og mangler kun to PowerPoint-præsentationer. I mine fag er det nemlig den afsluttende eksamen, at man præsenterer sin store opgave (ah, stor og stor... 10 sider). Så I kan godt se, at der er pres på hernede:-) Alt i alt har jeg 4 forelæsninger tilbage, da jeg har deltaget i stort set alle timer og derfor kan pjække lidt her til sidst.

Formåede faktisk at tage en af mine afsluttende eksamener med tømmermænd i går. Var nede og spise hos Peter og Kristine (fra ha.kom) med Ålen og en der hedder Jakob, og pludselig kom der alt for meget vin på bordet og sprut. Uden jeg vidste af det, havde jeg drukket mig en ordentlig kæp i øret - ikke nødvendigvis det klogeste jeg nogensinde har gjort:-) Vågnede op med mine berømte Julie-tømmermænd, hvor jeg lå i fosterstilling inden jeg satte mig i bussen og kørte de der 50 min. Uha, det var ved at gå galt, men klarede den. Den skriftlige eksamen var heldigvis medgørlig, så den tror jeg også jeg klarede ok. På hjemturen var den igen ved at gå galt - Sophie (en af danskerne) sad klar med pose til mig, men også denne gang fik jeg styret udenom. Hvornår er det lige, at man lærer at styre det alkohol der?????

søndag, oktober 21, 2007

Tour de Bondi on the Ribs

I går var alle os danskere fra CBS blevet inviteret på pubcrawl i Bondi af Rasmus og Christian (også fra CBS) - der bor i Bondi og ville blære sig med hvor lokale de er blevet:-) Desværre var mange forhindret, hvilket resulterede i, at der kom 10 piger og så de to arrangører, hvilket bestemt ikke gjorde dem noget:-)

Turen blev kaldt "Tour de Bondi on the Ribs", da vi startede turen på en restaurant, der er berømte for deres ribs. Og det kan man så godt forstå. Vi skulle selvfølgelig alle bestille en full rack pork ribs, og jeg tænkte, nå...det går nok, der er jo ikke så meget kød på ribs. Men vi så nok alle lidt forkerte ud i hovedet (pånær Rasmus og Christian), da de kom på bordet. De var 40 x 20 cm og vejede 1 kg!!! Det så helt vildt ud, tror vi til sammen spiste 7 svin:-) I kan her så billeder hvor jeg først bliver iklædt hagesmæk af tjeneren, så får vi spist og til sidst hvor jeg via stor kamp og konkurrence-gen får kæmpet mig igennem retten (snød lidt til sidst - scchhh!!)





Efter vi havde fået slået lidt mave - flere af os havde det virkelig fysisk dårligt ovenpå ædegildet - gik turen videre til adskillige pubs og barer i Bondi til den lyse morgen. Som en ægte pubcrawl skulle vi jo have taget gruppebillede - læg mærke til, hvordan vi har stillet os som et klassebillede med Rasmus og Christian som lærerne:-)


I dag har jeg det overraskende godt, så er lige kommet hjem fra stranden - kan blære mig med at vi nu har ca. 30 grader!!! Og mange har spurgt om jeg har mødt min true love hernede...... og ja.... i dag fandt jeg ham. Tog lige et billede af ham, da vi lå på stranden, han er da en fox??!!!


onsdag, oktober 17, 2007

Dagstur til Blue Mountains!

Jeg får virkelig én på opleveren i øjeblikket, i dag gik turen til Blue Mountains sammen med Vibeke og Charlotte.
Blue Mountains er en bjergkæde tæt bevokset med eukalyptustræer, der ligger 2 timers kørsel sydvest for Sydney. Området er Australiens svar på Grand Canyon - dog i en noget mindre udgave. Navnet Blue Mountains er opstået fordi eukalyptustræerne udskiller en olie fra bladene, der i solen kan danne et blåligt skær over området. Det er et utrolig smukt syn.

Vi tog dertil på en guidet tur fra kl. 8 i morges til kl. 18. Inkl. i turen var stop ved de flotteste "lookouts", gåtur i regnskoven, møde med kænguruer, se det olympiske stadion og en river cruise tilbage til Sydney- sikke en kombination, der var lagt i kakkelovnen til noget stort:-)

Og det var en super flot tur (så familie, I kan glæde jer). Vi sover dog i øjeblikket mega dårligt (ingen ide om hvorfor), så mellem stoppene, hvor bussen kørte, var der sovetime for alle pengene. Tre piger med røven godt ned i sædet og åben mund, det er sgu da god stil:-)

I kan her se billeder fra turen:









Og ja, med hensyn til hoppebilledet - man har kun det sjov man selv laver:-)

søndag, oktober 14, 2007

Min anden ungdom

Jeg lever virkelig min anden ungdom hernede! Er ikke helt tilbage til dagene i Val Thorens, men der bliver drukket og festet lige lovligt meget i weekenderne, synes mormor her. Og denne weekend var ingen undtagelse.

Fredag synes vi det var for lang tid siden, at os fire tøser i lejligheden (som også går under navnene firkløveret eller The Awesome Foursome) havde været ude sammen, så vi klædte os i fineste skrud og gik igang med rødvinen herhjemme. Senere tog vi på Oxford Street på en bar, hvor vi endte med at være til kl. 4 om morgenen.



I går ankom Ålen (Andreas, som jeg skrev Bachelorprojekt med sammen med Peter) til Sydney og det skulle jo fejres. Vi inviterede Peter, kristine og Ålen til spisning, og planen var at drikke og hygge, måske lidt i byen og så til Bondi kl. 4 om natten, hvor en af danskerne havde fået hacket sig ind på TV2's hjemmeside, så vi kunne se Danmark - Spanien over nettet...det er sgu da smart:-)

Vi kom aldrig i byen, men sad hos os og drak og havde det fantastisk skægt inden taxaen gik til fodboldkampen. Her var vi ca. 20 danskere samlet i en lille lejlighed, klar til at se DK smadre Spanien - ak ak!!! I anden halvleg røg gassen ud af flokken og folk begyndte at blive trætte - resultatet på skærmen var måske også en faktor. Men det var en rigtig hyggelig nat, der sluttede kl. 6.30!




I dag sov vi til kl. 2, tog på tagterrassen og solede, og tog et smut i poolen. Nu skal vi ned og spise på havnen - ja, livet i Sydney er stadig usandsynligt hårdt!! :-)

onsdag, oktober 10, 2007

Chinese garden / coastwalk

Så er jeg tilbage på bloggen efter et godt stykke tid, hvor vi har lavet en del skolearbejde og derfor har siddet en del i lejligheden. Vi havde dog en ret hård weekend med fest både fredag og lørdag, da os danskere jo havde lidt fest til gode, da vi ikke havde set hinanden siden vi fik Springbreak (ja, alle undskyldninger gælder jo for at holde en fest)!

I foregårs besluttede Pernille og jeg, at der skulle ske noget, så vi tog i Chinese Garden, en lille have der ligger lige ved Darling Harbour, som er et tegn på venskab mellem Kina og Australien. Det er en lille oase midt i storbyen, der var rigtig hyggeligt at gå rundt i.




I går tog Charlotte, Vibeke og jeg bussen til Coogee (en strand lidt øst for Sydney) og tog en coastwalk fra Cogee til Bondi. Det var en strækning på ca. 3 km, der går langs kysten, hvor man kommer forbi mange bugte og har en sindsyg flot udsigt på hele turen. Her kan I se billeder derfra (der er blandt andet et billede af en kæmpe katolsk kirkegård vi kom forbi, det så meget imponerende ud):





mandag, oktober 01, 2007

Visuelt indtryk af Springbreak

Så er jeg tilbage i Sydney efter en fantastisk tur op ad østkysten. Det var en rigtig stor oplevelse, hvor jeg virkelig har set mange flotte udsigter og set hvor lækkert et sted Australien er. Det eneste jeg dog ikke vil savne fra turen er livet på hostels og mit liv pakket i en rygsæk, puha, det blev vi sgu lidt trætte af til sidst - men det er jo ingenting, når jeg tænker tilbage på dagene der gik. Som lovet skal I her få nogle visuelle indtryk fra turen. Vi har i alt taget 550 billeder, hvilket nok ikke lige kan være på bloggen, så her får i de bedste billeder fra nogle af de steder vi var.

Jeg har jo vist billeder fra Byron før, så der vil jeg bare lige vise jer vores hostel og den pukkelhval, der hoppede tæt ved os, da jeg var på hvalcruise!!




Herefter tog vi til Brisbane, som vi jo ikke var super begejstret for, men der var da rigtig flot nede ved floden, som I kan se her:



Så kom vi til Fraser Island, hvor vi kørte rundt i en lækker 4WD bus og blandt andet så Lake McKenzie, den flotteste solnedgang og gik en lang tur igennem "the wilderness". Her er et par billeder derfra (læg mærke til det klamme firben, som holdt mig vågen halvdelen af natten, da vi overnattede):






Airlie Beach har I jo set lidt billeder af, så det dropper jeg her. Så nu hvor jeg er tilbage i Sydney står den igen på studie fra i morgen af. De næste par uger skal vi bare nyde det gode vejr her, vi var oppe og have 32 grader i dag. Derudover har 7 af dem vi kender hernede fødselsdag i denne måned, så den kommer nok til at stå ret meget på fest og ballade fremover:-)

Airlie Beach / Whitsundays

Inden jeg lige opsummerer fra hele min springbreak-tur, så vil jeg lige fortælle om de sidste par dage vi havde i Airlie Beach, der ligger nordpå og har nogle af de varmeste temperaturer i Australien. Udenfor Airlie Beach ligger Whitsunday, der er et øhav, der består af 165 små øer med fantastiske badestrande og krystal klart havvand.

Vi havde mellem 27-29 grader og det var lige før selv jeg havde det for varmt - men også kun næsten:-) Her kan I lige se et par billeder fra Airlie Beach.



Dagen efter vi kom tog vi på en 3-dags sejltur med sejlbåden "Broomstick" (eller sexy Broomstick som skipperen kaldte båden), der tidligere har deltaget i kapsejlads. Vi var 26 ombord, hvor vi var så uheldige at komme afsted med 22 amerikanere i alderen 19-22 år.... hulk!!! Heldigvis var der også to tyske piger med på båden, som Vibeke og jeg hurtigt fandt sammen med. Igen fik jeg bekræftet mine fordomme om amerikanere... de opførste sig som om de var 16 år og aldrig har været ude at rejse uden familien før og nu skulle den bare have gas!! Samtlige af deres sætninger startede med "Ahm, its like..." (fx. Ahm, it like sooo cold") eller "Well, actually....". Puha, hvor var vi trætte af dem til sidst. Men de fik ikke ødelagt turen, der var helt fantastisk smuk. Begge nætter havde vi fuldmåne og morgenerne var suveræne. Vi stod tidligt op, allerede omkring kl. 7, og sad på båden i helt stilhed og kiggede ud over vandet og de flotte øer omkring - det var store øjeblikke. Ellers snorklede vi, solede på dækket og var inde og ligge på et par strande - det var lige i øjet!!

Da vi boede 26 mand på en båd var sovepladsen ret klemt. Vi fik heldigvis en plads helt ude i enden af skibet på to "madresser", mens resten sov i de hårdeste hængekøjer. Det lignede ret meget at vi sov i en submarine:-) I kan se billeder fra turen nedenfor.


Efter sejlturen havde vi tog 2 dage igen i Airlie Beach, hvor vi bare lå ved pool og fik drukket lidt alkohol. God afslutning på en fed tur!